söndag 18 september 2011

Totalt utan ryggrad!

Hörde idag på radion att Miljöpartiet och Alliansen "gjort upp" i två viktiga frågor för de båda partierna.
Man skall underlätta för somaliska flyktingar i landet att återförenas med anhöriga kvar i hemlandet och låta papperslösa barn gå i skolan.
Detta har jag absolut inget emot.

Men MP har nu satt sig i knäet på Moderaterna. Miljöpartiet som skapade begreppet rödgrön politik, som tyckte sig ha mest gemensamt med "vänsterkanten" och som här i kommunen har en kraftig röd slagsida har gjort upp med Moderaterna.

Alliansen som på många sätt försämrat djur och miljöskydd är numera en samarbetspartner med det parti som säger sig värna miljön.
Med min läggning för misstänksamhet så undrar jag så klart vad Miljöpartiets och Alliansens nya gemenskap innebär för det framtida riksdagsarbetet.
Alliansen har ingen egen majoritet utan behöver stöd av andra partier för att få igenom sin politk.
En del kniviga frågor kommer upp i höst i riksdagen och då skulle det förvåna mig storligen om inte Miljöpartiet har lovat ett och annat inför omröstningarna.
Ryggradslöst eller kanske bara ren hunger efter att få vara med vid köttgrytorna.

Hade mitt parti gjort en sådan vändning hade jag omedelbart lämnat mina uppdrag och partiet.
"Nån jävla ordning måste det va" i alla partier, eller.... (citat från CH Hermansson en färgstark och rakryggad partiledare, utan mina sympatier i övrigt)

För övrigt så har helgen inneburit stugan i Sommarstaden.
Mest takskivor för min del men också en del bara vara och må gott.

Nu är årets vindruvor nerplockade och det blev väl en tio kilo.
Druvorna ligger redan i vinhinken och skall nu jäsa tillsammans med lite röda vinbär, tidigare tillverkad äppelmust och en gnutta rabarber för syrans skull.
Tyvärr får jag nog tillsätta vitt socker även om druvorna satt uppe längre än vanligt.
När jag ser den rena musten får jag bestämma om det blir starkvin (15-17%) eller bordsvin (11-13%).
Bordsvinet jäser klart på ungefär 14-20 dagar, starkvinet kan ta upp till 6 veckor.

Jag har en gammal bok från 60-talet som har massor av fina recept och råd och tips för att göra vin som ligger nära ett riktigt vin, fjärran från snabbvin på låda eller maskrosvin.
Det är ett rart pyssel att göra vin som är drickbart och även går att bjuda på.
Tyvärr går det inte att lagra i flera år på grund av att jag saknar en jordkällare med sval och jämn temperatur.
Våra förråd och matkällare är allt för varma, vinet åldras snabbare än det mognar och utvecklas.

Idag låter jag motvilligt hösten 2011 göra sitt inträde i mitt sinne, det ser ut så, det känns så och det blir rotmos och fläsklägg till middag. För att förtära denna delikatess måste det vara höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar